“Alhamdulillah… Terima Kasih…” – Hidayah

Bekas isteri kepada arw4h Abam, Siti Norhidayah meluahkan rasa gembira apabila anaknya, Syed Uthman Hamzah kini sudah mulai pandai berjalan.

Anak tunggal kepada Allahyarham pelawak yang disayangi ramai itu sudah mencecah usia lebih setahun.

Di samping itu, Hidayah mendoakan agar anaknya membesar dengan baik sebagai seorang anak yang soleh.

“Moment my dear son Alhamdulillah, thanks to Allah. Hamzah already know how to walk. Falling and getting up is normal, learning process, Keep it up and you can do it.

“May God bless you and grow up to be a good child.Al-fatihah buat Syed Umar Mokhtar.. Aamin

#syeduthmanhamzahaljuffrey

#1stwalk

#alhamdulillah

#kitabaikramaisayang

#alfatihaharwahabam,” tulisnya.

Melihat di ruangan komen, rata-rata peminat memberi kata semangat kepada ibu tunggal itu supaya cekal dan tabah menghadapi ujian hidup.

Sekadar informasi, arwah Abam atau nama sebenarnya Syed Umar Mokhtar telah meninggal dunia pada 10 Februari lalu akibat demam panas.

Jenazah arwah telah dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Jalan Sungai Pusu, Gombak.

Video: Instagram Norhidayah

Sumber : MH

“Anak mana yang tidak sedih melihat ibunya dikec4m” – Ali Puteh

Minggu lalu kontr0versi melibatkan pelawak Ali Puteh dan kakak iparnya, Nor Hidayah kembali menjadi sebutan ramai apabila timbul isu sam4n-meny4man melibatkan kedua pihak pula. Malah, k3s sudah pun berlangsung Rabu lalu.

Menurut Ali sam4n balas yang dilakukannya itu tidak melibatkan harta tetapi untuk membersihkan nama dan imej keluarganya. Ali berkata dia tidak menyesal kerana apa yang dilakukan adalah untuk maruah keluarga.

“Selepas abang saya pergi hanya saya satu-satunya lelaki dalam keluarga. Hati anak mana yang tidak sedih melihat ibunya dikec4m dengan pelbagai kata-kata tidak benar.

“Apa yang saya buat ini demi keluarga dan tanggungjawab saya kepada ibu. Jadi saya akan tetap teruskan sam4n seperti yang sudah dinasihatkan peguam saya,” katanya kepada Utusan.

Meskipun ramai yang mengec4m, namun Ali memberitahu dia menerima banyak mesej daripada netizen yang ingin meminta maaf. Tegasnya lagi, mereka yang mengec4mnya tidak tahu tentang hukvm pembahagian harta faraid.

“Yang masih mengec4m itu saya anggap mereka tidak faham hukvm faraid. Selalunya yang mengec4m ni budak-budak. Sudah saya terangkan saya tidak mahupun harta arw4h saya tahu hukvm.

“Tapi sebenarnya lebih ramai yang meninggalkan pesanan minta maaf di laman sosial saya. Selama ini tidak tahu apa-apa. Jujurnya saya juga malu dengan apa yang berlaku.

“Dalam soal ini sebagai seorang anak adik dan pak cik, perlu saya lakukan sesuatu. Bukan saya tidak tengok wajah anak buah saya itulah satu-satunya waris abang saya,” katanya.

Terdahulu Ali mendedahkan dia menerima surat sam4n daripada Hidayah bermula 26 Februari lalu. sam4n itu berkaitan tuntutan faraid, tuntutan hak penjagaan anak, tuntutan kereta dan sebagainya.

Sumber: rotikaya

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*